
Ofislerin favorisi su sebilleri pratik kullanımları ile yavaş yavaş evlerin de vazgeçilmezleri arasına girmeye başladı. Hani nerede ise yeni ev döşeyen genç çiftler beyaz eşya alışverişine su sebilinden başlıyorlar. Tamam, biraz abartmış olabilirim ama talep artışı nedeni ile üreticiler ev tipi sebiller için Ar – Ge çalışmaları yürütüyorlar. Pratik, iyi hoş da bu cihazların temizliği nasıl yapılıyor?
İster ev kullanımı olsun ister ofis kullanımı, su sebillerinin düzenli periyotlarda temizlenmesi büyük önem taşımaktadır. Aksi halde zararlı mikrop ve bakterilerin uğrak bir yeri olan su sebilleri, birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. Bu sebeple evde kullanılan su sebillerinin en az 3 ayda bir temizlenmesi gerekirken, ofislerde kullanılanlar ise en az 2 ayda bir temizlenmelidir.
Sebil temizliği için profesyonel hizmet alınabildiği gibi bu iş için üretilen kimyasallarla da sebilinizi temizlemeniz mümkün. Fakat her iki yöntemde de durulama işleminin çok iyi yapıldığından emin olmalısınız aksi takdirde mikroplardan kurtulacağım derken kimyasallara maruz kalmanız olası…
Bunlar dışında bir başka yöntem yok mu diyenlere ise evdeki malzemelerden faydalanarak yapacakları Derya Baykal tarzı temizliği öneriyorum. Biraz sirke ve limonunuz varsa hemen anlatmaya başlıyorum.
Sirke, doğal bir asetik asit içeren sulu çözelti olması nedeniyle çok iyi bir dezenfektandır. Limonunun ise yaklaşık % 5 asittir. PH değeri 2 ile 3 arasındadır. Yani bir litre elma ya da üzüm sirkesine ekleyeceğimiz bir adet limonla dezenfektanınız hazır. Gelelim yapılacak işleme;
Sebilimizin iç temizliği tamam, sirkeli su ve bir sünger yardımı ile musluklarını ve dış yüzeyini de sildiniz mi sebiliniz kullanıma hazır. Nasıl çok kolay değil mi?
Artık gönül rahatlığıyla sebildeki suyu kullanabilirsiniz.